home page

services we offer

our product list

product ordering

frequently asked questions

support

about us

PERSHKRIMI.

Aktiviteti professional i ketij kabineti analazon se nga Mars 2006 deri ne Janar 2012, jane kryer gjithsej 13 890 vizita dhe 31 743 analiza laboratorike, prej te cilave :

5 655 vizita per moshat feminore ( 0 15 vje ) ose 41 % te vizitave.

8 235 vizita per grup moshat e rritura ose 59 % te vizitave ne total.

 

Nga numri total i vizitave,konstatohet qe:

1.             27 % jane semundje te Sistemit frymeshkembyes ose 3750 raste

2.                  9 % jane te sistemit Gastrointestinal ose 1250 raste ;

3.                  38 % jane semundje te sistemit Kardiovaskular ose 5 278 raste

4.                  12 % jane semundje te sistemit Endokrin ose 1667 raste

5.                  6 % jane te sistemit Renouretheral ose 834 raste

6.                  5% jane te sistemit Lokomotor ose 694 raste

7.                  3% jane te sistemit Nervor dhe psikologjik ose 417 raste

 

Nga analizat laboratorike perfshihen analizat e gjakut me te gjithe elementet e figuruar te tij,analizat e funksionit renal,hepatic,yndyrnat por edhe analiza bakteriologjike per traktin e siperm respirator,traktin urogenital dhe ate gastrointestinal per zbulimin e infeksioneve me shkaktar microbial,parazitar apo mykotik

Ng ate gjithe te semuret qe kane perfituar sherbim mjeksor nga kabineti yne,theksojme se kane ndodhur 7 raste vdekjesh gjithsej,prej te cileve 6 vdekje te moshave mbi 65 vje qe kane vuajtur me semundje kronike te sistemit kardiovaskular dhe me komplikacione diabetike dhe neuropsikiatrike,ndersa nga moshat feminore ka qene nje femije 3 muajsh me inicialet I.L qe mbeti sin je rast me shkak te pa evidentuar,por qe ndryshimet patologjike u konstatuan sidomos 24 ore pas vaksinimit te saj me pentavaksine-Rasti eshte gjendur i vdekur ne oret e para te mengjezit nga e ema ,pas nje dite me oshilacione te temperatyres.E ema sqaronte pamjen klinike te femijes se saj qe klinikisht drejtohej si nje semundje e meningjeve nga e cila ajo ka pesuar nje kolpo hipertermie qe ka uar ne ndryshime te menjehershme organike pas meningoencefalopatise . Ekspertiza mjeko ligjore nuk arriti te jape nje konkluzion te qarte edhe pse nuk jane marre mostra per gjurmime mikrobiale.

Ky kabinet planifikohet te zgjerohet edhe me tej ne drejtim te sherbimeve te spacializuar sidomos ne drejtim te semundshmerise te raportuar Brenda 6 vitesh aktivitet.Krahas kesaj,planifikojme te ngreme edhe sherbimin e mjekut te familjes (GP) nga njera ane dhe modernizimin e laboratorit dhe ekzaminimeve diagnostike te te semureve.

Kerkojme nga organet drejtuese qe sa me pare te jete e mundur te ndikojne ne legjislacionin shqiptar te sigurimit dhe kujdesjes shendetesore qe te siguruarit e Republikes se Shqiperise te kene te drejten te perfitojne sherbim shendetesor te perzgjedhur drejt per drejt prej tyre dhe jo tju diktohet perfitimi i sherbimit prej shtetit.

founders corner

fmija

This is where you would add the text of your choice. You are limited to the amount of text here, only by the space of this table cell. You may want to change font face, size, color and alignment. This is where you... This is where you would add the text of your choice. You are...  

events

upcoming events

visit our gallery

our locations

contact page

news

quarter profits up... profit and loss

news

me rreze

 

 

 

 

 

 

 

 

 

copyright 2012 dr-muja.com